Είσοδος

Σύσκεψη για τα έργα της Αχαϊας, χωρίς τους εργολήπτες;

Δημοσιεύθηκε την Πέμ, 11/24/2022 - 10:54

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αχαΐας (ΣΠΕΔΕΠ) αναφέρονται τα εξής: "Στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του κ. Πρωθυπουργού μαζί με κλιμάκιο Υπουργών κ στελεχών στη Πάτρα κ την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, διοργανώθηκε από τη Κυβέρνηση σύσκεψη οικονομικών φορέων στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Γ. Σαρακιώτης: Μηδενική πρόνοια για της ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις στα Επιχειρηματικά Πάρκα

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 10/09/2022 - 23:51

Ως εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την πρώτη συνεδρίασή της με θέμα το νομοσχέδιο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης:

Απ. Πάνας: Το νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα χρειάζεται επιπλέον επεξεργασία

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 10/09/2022 - 23:48

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της ανάγνωσης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων – Ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» τοποθετήθηκε ως Ειδικός Αγορητής ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος.

ΒΙΠΕ Πάτρας: Τι έφταιξε και δεν προχώρησε η επένδυση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 06/21/2022 - 22:46

Αρνητική ένδειξη για τη μειονεκτική θέση της Πάτρας στον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό  επενδύσεων, θα πρέπει να αποτελεί η απόρριψη της περιοχής από την κούρσα διεκδίκησης του εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρείας της Next.e.Go.

Φορολογικά κίνητρα για συγχωνεύσεις 800.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 05/16/2022 - 23:11

Φορολογικά κίνητρα για την μεγέθυνση των 800.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων φέρνει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, διευκολύνοντας τις συνενώσεις, συνεργασίες και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων.
Με την έκπτωση 30% ή 50% του φόρου επί των κερδών έως και 9 χρόνια, οι νέες επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν θα φορολογούνται με συντελεστή 15,5 ή 11% από 22% και θα έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό ενώ, εδώ και 10 χρόνια, όπως αναφέρουν πηγές του Yπουργείου Οικονομικών, δεν κατάφερναν να περάσουν την πόρτα των τραπεζών εξαιτίας της χαμηλής τους πιστοληπτικής τους ικανότητας.

ΡΑΕ: Με υπερέσοδα 600 εκ. ευρώ οι ηλεκτροπαραγωγοί στην κρίση

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 05/09/2022 - 21:06

 

 

Στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2021 – Μαρτίου 2022.

Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες με τον υπουργό να καλείται τώρα να εκδώσει την εισήγηση προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τη φορολόγηση με 90% αυτών των εσόδων που κρίνονται ως πέραν των αναμενόμενων λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκε τον Μάρτιο στην Ελλάδα 8,8%

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 05/04/2022 - 13:23

Πολύ υψηλότερες είναι οι αυξήσεις των τιμών από τις ελληνικές βιομηχανίες σε σχέση με τις ευρωπαϊκές μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκε τον Μάρτιο στην Ελλάδα 8,8% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ενώ στην Ευρωζώνη η αντίστοιχη αύξηση ήταν 5,4%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση που καταγράφηκε στην ΕΕ μετά από αυτή της Ιρλανδίας (36,1%).

Κατατέθηκε η πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ για τους λογαριασμούς ρεύματος

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 05/04/2022 - 13:09

Κατατέθηκε από την Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωης (ΕΚΠΟΙΖΩ), η πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ για την ακύρωση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και η υπόθεση θα συζητηθεί την 1η Ιουνίου 2022 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Στην ενιαία ΔΟΥ Πατρών οι επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ. Ξεκίνησε η συγχώνευση

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 05/04/2022 - 12:56

Ξεκίνησε από την Τετάρτη 4/5/22 η διαδικασία συγχώνευσης της Γ΄με την Α΄ΔΟΥ Πατρών, με βάση την απόφαση που έχει λάβει η ΑΑΔΕ. Οι δύο οικονομικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό έως και την Δευτέρα 9 Μαΐου για τις ανάγκες της μεταφοράς.

Subscribe to Γενικά Νέα

Ειδησεογραφία

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα