Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας για τα θέμα διαχείρισης και λειτουργίας των ΒΙΠΕ

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 12/18/2018 - 18:19

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Απόστολο Μακρυκώστα και με συνεργάτες του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα, είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ Πέτρος Μαντάς και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής του Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ).

Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΒΠΗ συμμετείχαν οι Ελευθέριος Αντωνακάκης (Πρόεδρος & Α΄Αντιπρόεδρος ΠΑΣΕΒΙΠΕ), Αλέξανδρος Υφαντής (Αντιπρόεδρος), Δημήτριος Ανυφαντάκης (Γενικός Γραμματέας) και  Γεώργιος Βαλεργάκης (Ταμίας), ενώ συμμετείχαν ακόμα, ο νομικός σύμβουλος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ & ΣΕΒΠΗ Μουστάκας Γεώργιος και οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Η σύσκεψη στο Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, αφορούσε κατά κύριο λόγο το νέο Κανονισμό Λειτουργίας για την Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου και ζητήματα του φορέα διαχείρισης, για τα οποία συμφωνήθηκε η σύνταξη σχεδίου παρατηρήσεων από την πλευρά του ΣΕΒΠΗ μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, στο επίκεντρο της συζήτησης, βρέθηκε για μια ακόμα φορά, το πλαίσιο λειτουργίας των Βιομηχανικών Περιοχών που αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης με το Υπουργείο  Ανάπτυξης, ενόψει της αναθεώρησής του, ενώ στο τραπέζι τέθηκαν τα γενικότερα χρονίζοντα προβλήματα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και οι σχέσεις με τον φορέα διαχείρισης.

Ως γνωστόν, μείζον ζήτημα για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, αποτελεί το κόστος και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στις ΒΙΠΕ, καθώς και ο ετεροβαρής κανονισμός λειτουργίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκαν και ειδικά ζητήματα που αφορούν τη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου, ενώ από την πλευρά των συνεργατών του Υπουργού κ. Στέργιου Πιστιόρλα, καταγράφηκαν τα θέματα, δόθηκαν διευκρινίσεις και απαντήθηκαν κρίσιμα ερωτήματα του Συνδέσμου.

Επιπλέον, εκτός από την αποστολή ενός λεπτομερούς σχεδίου, συμφωνήθηκε η βήμα-βήμα συνεργασία με τον ΣΕΒΠΗ, ενώ υπήρξε και η δέσμευση για την επίσκεψη το επόμενο διάστημα του αρμόδιου Υπουργού κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα