Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη το Δ.Σ. του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 12/04/2018 - 20:44

Ανοικτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/11/2018, στην έδρα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιχειρήσεων και συνδέσμων βιομηχανίας της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Η συνεδρίαση είχε διευρυμένο χαρακτήρα, λόγω της πανελλαδικής διασποράς του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ο οποίος συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις έδρες των μελών του, στην Ελληνική περιφέρεια, με σημαντική συμμετοχή.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΣΕΒΙΠΕ στην Θεσσαλονίκη συμμετείχαν εκπρόσωποι των εγκατεστημένων στις ΒΙΠΕ Σίνδου, Σερρών, Λάρισας, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Πατρών, καθώς και εκπρόσωποι εγκατεστημένων επιχειρήσεων από την ΒΙΠΕ Φλώρινας, η πρόεδρος της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΠΕ Βόλου Α΄ και ο γενικός διευθυντής της επίσης αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΠΕ Κιλκίς..

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, χαιρετισμό απηύθυναν ο οικοδεσπότης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΕΒ θα διευκολύνει την εξεύρεση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα και τις προκλήσεις των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.

Στην ανοικτή συνεδρίαση του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, αναπτύχθηκε από τις διοικήσεις των συνδέσμων μελών, ένας δημιουργικός και γόνιμος διάλογος, για τα υπαρκτά προβλήματα των ΒΙΠΕ και των εγκατεστημένων επιχειρήσεών τους, έγινε ανάλυση των σχέσεων με την διαχειρίστρια ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ, ενώ παρουσιάστηκαν ως παραδείγματα καλής πρακτικής, οι ΒΙΠΕ Βόλου Α΄ και Κιλκίς, οι οποίες λειτουργούν με καθεστώς αυτοδιαχείρισης, η μεν πρώτη για 20 χρόνια και η δεύτερη για δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο της ανοικτής συνεδρίασης, κατατέθηκαν και προτάσεις για τις στρεβλώσεις δαπανών που δημιουργούν επιπτώσεις στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, και αποτελούν ήδη αντικείμενο διαβούλευσης με το Υπ. Ανάπτυξης, ενόψει της αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ.

Την επόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις από αντιπροσωπεία του ΠΑΣΕΒΙΠΕ με μεμονωμένα Μέλη επιχειρήσεων των ΒΙΠΕ Σίνδου και Καλοχωρίου.

Να σημειωθεί ότι, της διευρυμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΠΑΣΕΒΙΠΕ στην Θεσσαλονίκη, είχε προηγηθεί την Παρασκευή 23/11/2018, σύσκεψη μεταξύ του προέδρου του Συνδέσμου Πέτρου Μαντά, του προέδρου του Συνδέσμου της ΒΙΠΕ Καλαμάτας Νικόλαου Αθηναίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΙΠΕΤ στην Τρίπολη.

 

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα