Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Με 45 ψήφους εγκριθηκαν 14 επενδυτικά σχέδια των ΒΙΠΕ

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 10/18/2023 - 19:11

Με μόλις 45 ψήφους σε σύνολο 1.400 ενεργών επιχειρήσεων σε 14 Επιχειρηματικά Πάρκα και Βιομηχανικές Περιοχές όλης της χώρας εγκρίθηκαν τα νέα επενδυτικά σχέδια της ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ, όπως αποκάλυψε η εταιρεία με επιστολή της στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».
Βέβαια, η «Π» χρειάστηκε να θέσει το συγκεκριμένο ερώτημα δύο φορές για να πάρει ξεκάθαρη απάντηση και να διευκρινίσει πώς έγινε ακριβώς η σχετική διαδικασία και τον βαθμό αποδοχής και συμμετοχής που είχε από τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις.
Το τυπικό της διαδικασίας προφανώς τηρήθηκε, αλλά πόσο ικανοποιημένη είναι η εταιρεία και κυρίως το υπουργείο Ανάπτυξης από αυτή την συμμετοχή;
Η ΕΤΒΑ δηλώνει στην «Π» πως ενεργεί πάντα με διαφάνεια και ακεραιότητα και όλες οι δράσεις της έγιναν με ανοιχτές και πιστοποιημένες διαδικασίες.
Ετσι, πληροφορούμαστε ότι συνολικά, στα 14 Επιχειρηματικά Πάρκα για τα οποία υποβλήθηκαν Επενδυτικές Προτάσεις στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπάρχουν 2.000 εγκατεστημένες επιχειρήσεις, εκ των οποίων 200 είναι ενοικιαστές. Οι 1.400 είναι οι ενεργές επιχειρήσεις.
Στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για νέα έργα ή υπηρεσίες συμμετέχουν μόνο οι ενήμεροι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών εκτάσεων. Δικαίωμα ψήφου στα 14 Πάρκα είχαν 900 ενήμεροι ιδιοκτήτες τη δεδομένη στιγμή, οι οποίοι κατείχαν το 68% των συνολικών εκτάσεων επιχειρηματικών οικοπέδων των Πάρκων.
Τελικά, στην ψηφοφορία συμμετείχαν 60 ενήμεροι ιδιοκτήτες, οι οποίοι κατέχουν το 27% των συνολικών εκτάσεων επιχειρηματικών οικοπέδων και τα αποτελέσματα ήταν: 45 θετικές ψήφοι με έκταση 6.900 στρέμματα (26% σε σύνολο των 14 Πάρκων και επί της ψηφοφορίας 96%) και 12 αρνητικές με έκταση 300 στρέμματα (1% σε σύνολο των 14 Πάρκων και επί της ψηφοφορίας 4%).  

Συνεπώς, όπως αναφέρει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, οι αρνητικές ψήφοι δεν συγκέντρωσαν την πλειοψηφία μεμονωμένα στα επιμέρους από τα 14 Πάρκα όπως απαιτείται από τους Κανονισμούς Λειτουργίας, οπότε, με βάση αυτό το αποτέλεσμα, οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών οικοπέδων εξουσιοδότησαν την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ να προχωρήσει τα έργα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υποδομών στα συγκεκριμένα Πάρκα, εφόσον βέβαια εγκριθούν οι Επενδυτικές Προτάσεις στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ επισημαίνει πάλι ότι στη συγκεκριμένη διαδικασία διαβούλευσης και ψηφοφορίας δεν συμμετείχε η ίδια και δεν προσμετράται ως διαχειρίστρια και ιδιοκτήτρια των εκτάσεων των υποδομών των Πάρκων. Μόνο οι ιδιοκτήτες επιχειρηματικών οικοπέδων μπορούν να συμμετέχουν σε διαδικασία νέων έργων ή υπηρεσιών.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» της 17/10/2023

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα