Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Ο Σύλλογος Μεριδιούχων Αχαϊκής Τράπεζας καλεί τα μέλη του για κατάθεση αγωγών

Δημοσιεύθηκε την Πέμ, 09/01/2016 - 12:51

Ατομικές αγωγές κατά της Τράπεζας της Ελλάδος και κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σε δεύτερο χρόνο εναντίον των φυσικών προσώπων στα οποία θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για την υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας, ετοιμάζονται να καταθέσουν οι μεριδιούχοι, σύμφωνα με κάλεσμα που απηύθυνε ο σύλλογός τους στην χθεσινή γενική συνέλευση.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Συλλόγου Νίκο Ιωάννου, που χειρίζεται την υπόθεση, οι αγωγές κατά ΤτΕ και ΕΚΤ πρέπει να κατατεθούν από τώρα, ατομικά από τον κάθε ενδιαφερόμενο μεριδιούχο, καθώς μέσα στο 2016 συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων.
Οι αγωγές κατά της ΤτΕ και της ΕΚΤ θα ασκηθούν, γιατί όπως εξήγησε ο δικηγόρος του Συλλόγου Μεριδιούχων, ως εποπτικές αρχές άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα «ούτε να σταματήσουν τα εις βάρος τους εγκλήματα, όταν επί σειρά ετών τελούνταν, αλλά και ούτε καν να ανακαλέσουν την άδεια της «Αχαϊκής», όταν ακόμα η ζημιά ήταν μικρή και διαχειρίσιμη».
Αναφορικά με την διεκδίκηση οικονομικών αποζημιώσεων από φυσικά πρόσωπα, ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι αγωγές θα ασκηθούν στο επόμενο διάστημα εναντίον όσων ασκηθούν ποινικές διώξεις, καθώς από τότε θα αρχίσει να μετρά το χρονικό περιθώριο για την αναζήτηση αστικών ευθυνών.
ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ
Ως προς την πορεία της υπόθεσης ενώπιον της δικαιοσύνης, όπως έγινε γνωστό, μετά το πόρισμα του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου τον Ιανουάριο του 2016, το οποίο εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις για κακουργηματική απιστία εναντίον 62 εμπλεκομένων προσώπων, μέλη διοικητικών συμβουλίων και στελέχη κλιμακίων της τράπεζας, ο τακτικός ανακριτής θα αρχίσει από αυτό το μήνα να στέλνει κλήσεις για κατάθεση προκειμένου να προσωποποιήσει το κατηγορητήριο.
Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, αυτή τη στιγμή ο μεγάλος κίνδυνος που επικρέμαται ως λαιμητόμος πάνω από τους 15.000 μεριδιούχους, είναι η ευθύνη εις τριπλούν για τις ζημιές που θα αναδείξει η εκκαθάριση, και για τις καταθέσεις 250 εκατ. ευρώ που μετέφερε το ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα.

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα