Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Ευρωβουλευτές και ΔΣ του ΣΕΒ σε αναζήτηση λύσεων για την ελληνική οικονομία

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 03/07/2016 - 09:01

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος (ΝΔ/ΕΛΚ), τακτικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ, παρέθεσε σήμερα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρόγευμα εργασίας στα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Τα επτά μέλη του ΣΕΒ, οι κ.κ. Θ.Φέσσας (Πρόεδρος ΣΕΒ), Ι. Γιώτης (αντιπρόεδρος ΣΕΒ), Ν. Καραμούζης (αντιπρόεδρος ΣΕΒ), Δ. Παπαλεξόπουλος (αντιπρόεδρος ΣΕΒ), Ο. Αθανασίου, Κ. Κόκκαλης, Π. Κυριακόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ κ. Σκέρτσος και η εκπρόσωπος του ΣΕΒ στις Βρυξέλλες κα. Ε. Πάρη επισκέπτονται τις Βρυξέλλες για επαφές με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Στο πρόγευμα εργασίας συμμετείχαν Έλληνες ευρωβουλευτές,  οι κ.κ. Δημήτριος Παπαδημούλης αντιπρόεδρος του ΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ/GUE), Μανώλης Κεφαλογιάννης (επικεφαλής κο ΝΔ στο ΕΚ/ΕΛΚ), Ελίζα Βόζεμπεργκ  (ΝΔ/ΕΛΚ), Μιλτιάδης Κύρκος (Το Ποτάμι/S&D), Εύα Καϊλή (ΕΛΙΑ/ S&D), Κωνσταντίνα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ/GUE), ο Λευτέρης Χριστοφόρου από την Κύπρο (αναπληρωτής πρόεδρος ΔΗΣΥ/ΕΛΚ) και οι ξένοι ευρωβουλευτές, Ιβάνα Μάλετιτς (ΕΛΚ) από την Κροατία και Ελίζα Φερέιρα  (S&D) από την Πορτογαλία. Συμμετείχαν επίσης οι σύμβουλοι των πολιτικών ομάδων της αρμόδιας επιτροπής οικονομικής και νομισματικής πολιτικής και αρκετοί συνεργάτες Ελλήνων και ξένων ευρωβουλευτών.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έλαβε χώρα τόσο τα μέλη του ΣΕΒ όσο και οι περισσότεροι ευρωβουλευτές τόνισαν την ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και υπογράμμισαν την ανάγκη αύξησης των επενδύσεων. Ο κ. Κύρτσος αφού ανέλυσε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία στη χώρα μας, στάθηκε σε ορισμένους επιβαρυντικούς παράγοντες που ενισχύθηκαν πρόσφατα και πως πρέπει να αντιμετωπιστούν, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ εκτίμησαν ότι η οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα είναι δύσκολη, απαιτητική και χρειάζεται να γίνουν ουσιαστικές προσπάθειες για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Ιδιαιτέρως υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν καθυστερήσει αρκετά, να αποφευχθεί η υπερβολική φορολόγηση, να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες καλύτερης χρηματοδότησης της οικονομίας που θα εξασφαλίσει η θετική πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής και να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες πολλές φορές ψηφίζονται αλλά δεν εφαρμόζονται.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα