Είσοδος

Ρύθμιση οφειλών στην Εφορία σε 48 δόσεις

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 06/08/2020 - 23:57

Αναλυτικές οδηγίες για την πάγια ρύθμιση οφειλών εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η ελάχιστη δόση της ρύθμισης είναι 30 ευρώ, ενώ οι οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις.

Κατακόρυφη πτώση 30,6% των ελληνικών εξαγωγών τον Απρίλιο

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 06/08/2020 - 23:48

Κατακόρυφη ήταν η πτώση των ελληνικών εξαγωγών τον Απρίλιο 2020, καθώς σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 05.06.2020 η Ελληνική Στατιστική Αρχή και επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ, αυτές διαμορφώθηκαν στο ποσό των €2.068,1 εκατ. έναντι €2.981,5 εκατ. τον Απρίλιο 2019 με τη διαφορά να ανέρχεται σε €913,4 εκατ., δηλαδή 30,6%.

Χρέη στην εφορία: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη ρύθμιση 24 - 48 δόσεις

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 03/04/2020 - 09:22

Ξεκίνησε μέσα στην εβδομάδα η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση 24 - 48 δόσεις για όσους έχουν χρέη στην εφορία.

Με βάση τη ρύθμιση, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους στην εφορία, δηλαδή τις τακτικές οφειλές (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) σε έως 24 δόσεις χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Για τις έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς, φόροι που προκύπτουν μετά από έλεγχο) θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Περιορίστηκαν κατά 11,4% οι εξαγωγές εντός του Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 01/10/2020 - 12:20

Συνεχίστηκε η επιβράδυνση που παρατηρείται στις ελληνικές εξαγωγές το τελευταίο διάστημα. Η κάμψη που σημειώθηκε τον Νοέμβριο, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στα πετρελαιοειδή, δημιουργεί προβληματισμό για την πορεία της εξωστρέφειας και επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων που διαθέτουν τα προϊόντα τους στις διεθνείς αγορές, σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ). Πηγή προβληματισμού, δε, αποτελεί και η αβεβαιότητα γύρω από τις διεθνείς εξελίξεις, με επίκεντρο την ανάφλεξη της έντασης στη Μέση Ανατολή και το Brexit.

Αγωγός EastMed: Προβλέπεται σταθμός διανομής φυσικού αερίου στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε την Σάβ, 01/04/2020 - 21:43

Η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, υπεγράφη προχθές ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, αλλάζοντας τα ενεργειακά δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο και με την έγκριση - υποστήριξη των ΗΠΑ.

Τα οφέλη του αγωγού, είναι προφανή, αφού, πέραν της οικονομικής και αναπτυξιακής διάστασης του έργου, αναμένεται ότι θα συμβάλλει στην ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή, αλλά και στην αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης των χωρών που συμπράττουν για την κατασκευή του.

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο "Ηρακλής" για τα κόκκινα δάνεια

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 12/10/2019 - 21:53

Κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο που προβλέπει τη σύσταση του ελληνικού Asset Protection Scheme για τη συστημική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών (σχέδιο "Ηρακλής").

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί Τετάρτη για συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, για να ψηφιστεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Χρέη προς Ταμεία: Ποιοι αποκτούν «δεύτερη ευκαιρία» στις 120 δόσεις

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 12/10/2019 - 21:24

Στο τέλος Μαΐου 2020, αναμένεται να ολοκληρωθεί η ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, καθώς με διάταξη που περιλαμβάνεται στο διυπουργικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αργά το βράδυ της Παρασκευής, δίνεται παράταση στη διαδικασία βεβαίωσης οφειλών για 5 μήνες. Παράλληλα, μάλιστα, δίνεται δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση σε όσους εντάχθηκαν σε αυτήν, σταμάτησαν όμως να την εξυπηρετούν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

ΣΕΒ: Σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο οι πιο εξωστρεφείς βιομηχανικές επιχειρήσεις

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 12/10/2019 - 21:11

Η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος είναι οι Περιφέρειες με τις περισσότερο εξωστρεφείς βιομηχανικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με σχετική έρευνα του ΣΕΒ.

Συγκεκριμένα στις εν λόγω Περιφέρειες, το 46,6% των πωλήσεων κατευθύνεται σε άλλη χωρική ενότητα και το 29% στο εξωτερικό. Επίσης, οι αγορές γίνονται κατά 43% από άλλη χωρική ενότητα και μόλις 14% από το εξωτερικό.

Μελέτη για την ανάπτυξη 88 Επιχειρηματικών Πάρκων το διάστημα 2018-2040

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 07/31/2019 - 12:06

Μελέτη με αντικείμενο το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων 2018-2040» απέστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, καθώς και στους υφυπουργούς παρά τω Πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσο, Βιομηχανίας Ν. Παπαθανάση, Χωροταξίας Δ. Οικονόμου και Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννη.

Όλη η ρύθμιση για την εξόφληση χρεών στην Εφορία - Σε 18 ως 30 δόσεις για τα νομικά πρόσωπα

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 05/05/2019 - 22:41

Εισοδηματικά κριτήρια αλλά και κριτήρια τέκνων περιλαμβάνει η ρύθμιση χρεών προς την Εφορία την οποία ανέλυσε η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου σε κοινή συνέντευξη τύπου με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Εφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Θεανώ Φωτίου και Τάσο Πετρόπουλο.

Subscribe to Οικονομία

Ειδησεογραφία

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα