Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

ΔΕΔΑ: Σε ένα χρόνο το φυσικό αέριο μπαίνει στη ΒΙΠΕ Πατρών

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 12/14/2021 - 01:01

Εξαιρετικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα. Σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποίησε την Πέμπη 9/12/2021 η ΔΕΔΑ με βιομηχανίες της Δυτικής Ελλάδας, για να τις ενημερώσει για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή και την εμπορική πολιτική της,  έγινε γνωστό ότι οι πρώτες συνδέσεις σε βιομηχανικούς πελάτες, θα μπορούν να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο του 2022, εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, δηλαδή σε λιγότερο από έναν χρόνο.
Ο Δημήτρης Αυλωνίτης, διευθυντής συντονιστής εμπορικών δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ μαζί με ομάδα στελεχών της επιχείρησης, τόνισε ότι η σύνδεση της Πάτρας στο δίκτυο φυσικού αερίου, σε πρώτη φάση θα γίνει μέσω εικονικού αγωγού, δηλ. με μεταφορά με βυτιοφόρα και αποθήκευση σε δεξαμενές στην Βιομηχανική Περιοχή. Από αυτές τις δεξαμενές θα εξυπηρετούνται, τόσο οι βιομηχανίες της ΒΙΠΕ, όσο και το αστικό δίκτυο που θα κατασκευαστεί για τα νοικοκυριά και τους εμπορικούς πελάτες της Πάτρας.
Οι πρώτες συνδέσεις θα ξεκινήσουν με βιομηχανικούς πελάτες από την ΒΙΠΕ Πατρών, και η ΔΕΔΑ θα επεκτείνει το δίκτυο προς τον αστικό ιστό της Πάτρας, με βάση την ζήτηση που θα δημιουργείται. Στην πορεία θα μπορούν να συνδεθούν με τον αγωγό και επιχειρήσεις που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής μεταξύ ΒΙΠΕ και Πάτρας.
Παράλληλα, η ΔΕΔΑ προωθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την κατασκευή του κανονικού αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης, ο οποίος θα είναι έτοιμος από το 2026, ώστε να ξεκινήσει να τροφοδοτεί τα αστικά δίκτυα Πάτρας, Πύργου και Αγρινίου.
Το στέλεχος της ΔΕΔΑ, τόνισε πως η εταιρεία, θα προβλέψει την τροφοδοσία του αγωγού και με άλλα εναλλακτικά καύσιμα, όπως βιομεθάνιο και υδρογόνο. Για τη σύνδεση των βιομηχανιών στο δίκτυο, θα προβλέπεται 100% έκπτωση στα τέλη επέκτασης και σημαντικές εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης.
Να σημειωθεί πως, στην διαδικτυακή εκδήλωση, συμμετείχαν πάνω από 20 βιομηχανίες της Δυτικής Ελλάδας, γεγονός που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον σημαντικών πελατών υψηλής κατανάλωσης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαϊμης, τόνισε ότι για την Περιφέρεια, η έλευση του φυσικού αερίου είναι ύψιστος στόχος, και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον πετύχει. Το έργο βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και οι εξελίξεις κρίνονται πλέον ως πολύ θετικές.
Στην ενημέρωση, συμμετείχε ακόμα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Πέτρος Μαντάς, ο πρόεδρος του ΣΕΒΠ&ΔΕ Κλεομένης Μπάρλος, καθώς και 20 περίπου βιομηχανίες της περιοχής.
 

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα