Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Απ. Πάνας: Το νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα χρειάζεται επιπλέον επεξεργασία

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 10/09/2022 - 23:48

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της ανάγνωσης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων – Ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» τοποθετήθηκε ως Ειδικός Αγορητής ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος.

Ο Βουλευτής αρχικά αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση κα στη σημαντικότητα του Ν.2545/1997, που αποτέλεσε το πρώτο ιστορικά θεσμικό πλαίσιο “αποκρατικοποίησης” εφαρμογών της βιομηχανικής χωροθεσίας με τη θεσμοθέτηση των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΒΕΠΕ (Βιομηχανικές Επιχειρηματικές Περιοχές), τους οποίους διαδέχτηκαν οι φορείς ΕΑΝΕΠ (Εταιρία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου) του Ν.3982/2011, που ανέλαβαν έκτοτε τον ρόλο και την ευθύνη ανάπτυξης βιομηχανικών και βιοτεχνικών περιοχών και πάρκων.

Στη συνέχεια τόνισε πως αφενός το εν λόγο σχέδιο Νόμου επιλύει χρόνια ζητήματα που έχουν καταγραφεί στο στάδιο εγκατάστασης και λειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. αφετέρου όμως υπογράμμισε πως σε ότι αφορά στους νέους Κανονισμούς Λειτουργίας, απουσιάζει η θεσμοθέτηση ενός κοινού πλαισίου αναφοράς, το οποίο θα στηρίζεται σε αρχές και κανόνες, που με τη σειρά τους θα προάγουν το αμοιβαίο συμφέρον και την κοινή ανάπτυξη των Φορέων Διαχείρισης και των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.
Επιπλέον ο κ. Πάνας επισήμανε πως το παρόν σχέδιο νόμου διακόπτει κάθε επαφή μεταξύ των επενδυτών και του φορέα κάτι το οποίο κρίνεται ως προβληματικό, καθώς η παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής τάσσεται υπέρ σε κάθε συνέργεια που θα συμβάλει στο κοινό συμφέρον.

Ως Υπεύθυνος μάλιστα του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως ειδική μέριμνα θα έπρεπε να δοθεί στις επιχειρήσεις, που είναι εγκατεστημένες σε ήδη υφιστάμενους υποδοχείς και αδιαμφισβήτητα βρίσκονται σε σημαντικά μειονεκτική θέση και υφίστανται δυσμενή μεταχείριση, σε σχέση με αυτές που εγκαθίστανται σε υποδοχείς που αναπτύσσονται με την κείμενη νομοθεσία σήμερα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Απ. Πάνας ζήτησε να ληφθούν υπόψη όλα τα μελανά σημεία που επισήμανε, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα – εργαλείο, το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα