Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

2ος Επιχειρηματικός Διαγωνισμός «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες»

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 09/23/2016 - 09:30

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προκηρύσσει και φέτος τον 2ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες», έχοντας ως αποστολή την καλλιέργεια του καινοτομικού πνεύματος και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας των φοιτητών, των αποφοίτων, του προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της ακαδημαϊκής κοινότητας ευρύτερα.

Μετά την επιτυχή έκβαση του 1ου Επιχειρηματικού Διαγωνισμού το ακαδημαϊκό έτος 2015,  και σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και τον διαγωνισμό I-BANK Καινοτομία και Τεχνολογία, όπου ο νικητής του διαγωνισμού μας κ. Γεώργιος Μητραλέξης - μεταπτυχιακός φοιτητής της ΣΘΕΤ, με την επιχειρηματική του πρόταση “Smartfield”,  έφτασε στην 3η Φάση του διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας και ανεδείχθη 5ος σε σύνολο 777 συμμετεχόντων και 436 επιχειρηματικών προτάσεων.

Φιλοδοξούμε και φέτος με τον 2ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες», να δοθεί η κατάλληλη ώθηση σε φοιτητές/φοιτήτριες και απόφοιτους/απόφοιτες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΑΠ στα επιχειρηματικά τους όνειρα και φιλοδοξίες.

Ο επιχειρηματικός διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές/φοιτήτριες και απόφοιτους/απόφοιτες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΑΠ

Τα υπό κατάθεση και αξιολόγηση επιχειρηματικά σχέδια, θα πρέπει να διέπονται από το καινοτομικό και πρωτότυπο πνεύμα σύλληψης και σχεδίασης και να ακολουθούν τους επιχειρηματικούς άξονες α) της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας, β) της εφαρμογής τεχνολογικών καινοτομιών στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη και γ) της εφαρμογής της τεχνολογικής καινοτομίας στον πολιτισμό.

Με βάση τους παραπάνω άξονες καλύπτονται πλήρως τα επιστημονικά αντικείμενα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και των φοιτητών/φοιτητριών και αποφοίτων του και δίνεται μία άριστη ευκαιρία ανάδειξης και ενίσχυσης της επιχειρηματικής τους επινοητικότητας και κουλτούρας.

Ο  Επιχειρηματικός Διαγωνισμός φέτος πραγματοποιείται και πάλι σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε σύνδεση με το Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας προγράμματος NBG Business Seeds https://www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition

Η συγκεκριμένη συνεργασία του ΕΑΠ με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, προσφέρει στους δύο μελλοντικούς επιτυχόντες του επιχειρηματικού διαγωνισμού «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες» την είσοδό τους στη 2η  φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας προγράμματος NBG Business Seeds, δίνοντας μια ευκαιρία να αναδείξουν και να στηρίξουν το επιχειρηματικό τους βήμα.

Επιπλέον, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα προσφέρει στους 2 πρώτους νικητές του διαγωνισμού, πρόσβαση σε ενέργειες και δράσεις στο πλαίσιο της ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ Patras IQ για το έτος 2017.

Ο χρονικός ορίζοντας διεξαγωγής και κατάθεσης επιχειρηματικών σχεδίων του διαγωνισμού ορίζεται από 20/9/2016 έως και 14/10/2016 και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 31/10/2016 από το site του ΕΑΠ και σε κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά μέσω e-mail.

Η υποβολή των υπό αξιολόγηση επιχειρηματικών σχεδίων (businessplans) πραγματοποιείται μέσω της αποστολής τους και συνοδείας των απαραίτητων εγγράφων μόνο σε έντυπη μορφή και σε σύνολο 4 αντιτύπων με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο - Υπόψη κ. Θεόδωρου Βαγενά, Πάροδος Αριστοτέλους 18, Τ.Κ. 26335, με την ένδειξη 2ος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΑΠ «ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ». Έγκυρη συμμετοχή θεωρείτε με εντός χρονικού πλαισίου της σφραγίδας ταχυδρομείου.

Το επιχειρηματικό σχέδιο θα πρέπει να συνταχθεί μέσα από την εφαρμογή σύνταξης επιχειρηματικού σχεδίου του Πληροφοριακού Συστήματος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου http://businessmke.eap.gr/login.php.

Η επιτροπή αξιολόγησης, η οποία αποτελείται και από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, θα λάβει υπόψη της, κατά την αξιολόγηση, συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια όπως:

1. Σαφήνεια επιχειρηματικού σχεδίου και

2. Τεχνικές προδιαγραφές, αρτιότητα εκτέλεσης του επιχειρηματικού σχεδίου

3. Βιωσιμότητα και προοπτικές ανάπτυξης επιχειρηματικής ιδέας

4. Πρωτοτυπία και καινοτομία επιχειρηματικής ιδέας

5. Συμβολή στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της αγοράς εργασίας

Πληροφορίες: Θεόδωρος Βαγενάς

Τηλ.: 2610 367759 - fax: 2610 367611 - e-mail: tvagenas@eap.gr    

Ώρες επικοινωνίας: 09:00-15:00 εργάσιμες μέρες.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα