Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Συνάντηση ΠΑΣΕΒΙΠΕ με την Υφυπουργό Ανάπτυξης Άννα Μάνη Παπαδημητρίου

Δημοσιεύθηκε την Πέμ, 09/28/2023 - 19:18

Τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις των  Επιχειρηματικών Πάρκων, συζητήθηκαν  στην ενημερωτική –εθιμοτυπική συνάντηση  που είχε η αντιπροσωπεία  του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) με την Υφυπουργό Ανάπτυξης , αρμόδια για τη Βιομηχανία,  Άννα Μάνη Παπαδημητρίου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, έλαβαν μέρος επίσης,  η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Θέμις Ευτυχίδου και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΕΒΙΠΕ  υπό τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Πέτρο Μαντά, ευχήθηκαν στην κυρία Μάνη κάθε επιτυχία στο έργο ενίσχυσης της δυναμικής και ανθεκτικότητας της ελληνικής βιομηχανίας-μεταποίησης.  Σημειώνεται, ότι ο Σύνδεσμος, μέσω των 22 τοπικών συνδέσμων - μελών του, εκπροσωπεί  τις περίπου 2.000  επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στις ΒΙΠΕ της επικράτειας,

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, το πιο κυρίαρχο  για την οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών, είναι η διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς τους και η μη επιβάρυνσή τους με απρόβλεπτα κόστη που σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες εκτός Πάρκων.

Ειδικότερα, αναφορικά με τη συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών στις ΒΙΠΕ και νέων υποδομών που πρόκειται να δημιουργηθούν, οι εγκατεστημένες, θεωρούν απαραίτητο να διασφαλιστεί, ότι η επιβάρυνσή τους  σε επίπεδο κοινοχρήστων, θα είναι αναλογική , δίκαιη και διαφανής, σε αντιδιαστολή με τη σημερινή επιβάρυνση που χαρακτηρίζεται από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, εξωφρενική.

Τέθηκε επίσης και το θέμα της ταυτόχρονης διπλής χρέωσης κοινοχρήστων προς τις επιχειρήσεις, τόσο από πλευράς της διαχειρίστριας των Πάρκων, όσο και από πλευράς Δήμων.

Για την επενδυτική ανάπτυξη των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, τονίστηκε, ότι  στο πλαίσιο διαχείρισης των ΒΙΠΕ θα πρέπει να γίνονται σεβαστά, τα δημοκρατικά αλλά και συνολικότερα δικαιώματά τους ως ιδιοκτήτες της συντριπτικής πλειοψηφίας των οικοπέδων στα υφιστάμενα Επιχειρηματικά Πάρκα.

Στο σημείο αυτό, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, εξήγησαν συνοπτικά τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι ο  νέος νόμος 4982/2022 δεν θα έπρεπε εξαρχής να συμπεριλάβει τα υφιστάμενα Επιχειρηματικά Πάρκα και επέδωσαν στην κυρία Μάνη υπόμνημα με πρακτικές προτάσεις βελτίωσης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Ανάμεσα σε αυτές προτείνεται η Σύσταση στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, Εποπτικού Φορέα για τα Επιχειρηματικά Πάρκα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

Από τη δική της πλευρά, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, επεσήμανε το άμεσο ενδιαφέρον του υπουργείου για τις επενδύσεις και την παραπέρα ανάπτυξη  των Επιχειρηματικών Πάρκων, ανάφερε ότι θα μελετηθούν εξειδικευμένα τα επιμέρους θέματα και ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας συνεχιζόμενος και ανοικτός διάλογος  γι΄ αυτά.

Φωτο: Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της Αντιπροσωπείας του ΠΑΣΕΒΙΠΕ με την υφυπουργό Ανάπτυξης. Διακρίνονται: Η υφυπουργός Ανάπτυξης  Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Θέμις Ευτυχίδου,  ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ Πέτρος Μαντάς, ο αντιπρόεδρος της ΒΙΠΕ Λάρισας και ταμίας του ΠΑΣΕΒΙΠΕ Αλκιβιάδης Ζιάκας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Πολυζωϊδης, το μέλος του ΔΣ της ΒΙΠΕ Ηρακλείου Τζίνα Τσαντρίντζου και η σύμβουλος του Συνδέσμου, Αντα Σεϊμανίδη

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα