Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Γόνιμη συνάντηση Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ. και ΣΒΠ&ΔΕ με εκπροσώπους της ΕΤΒΑ για την ΒΙ.ΠΕ. Πατρών

Δημοσιεύθηκε την Πέμ, 07/11/2013 - 22:26

tzanetos bipe1

Το Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΑ πραγματοποίησε την Τρίτη 9/7/2013, συνάντηση εργασίας με στελέχη της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. για την Βιομηχανική Περιοχή Πατρών όπου και έγινε αναλυτική συζήτηση και κατατέθηκαν προβληματισμοί σε σχέση με την κατάσταση των υποδομών και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα όπως ο ηλεκτροφωτισμός, το κλείσιμο των πυλών εισόδου της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών κατά τις νυχτερινές ώρες για λόγους ασφαλείας, το ποσοστό εργολαβικού κέρδους της εταιρείας επί της αξίας μερικών δαπανών που φτάνει το 20% και το οποίο επιβαρύνει σημαντικά τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, το κόστος λειτουργίας της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού και φυσικά ο νέος κανονισμός λειτουργίας.

Τα στελέχη της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενημερώθηκαν και για τις θέσεις του Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ. σε σχέση με τον φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παραπείρου.

tzanetos bipe2

Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος μεταξύ των εκπροσώπων εγκατεστημένων στην ΒΙ.ΠΕ. επιχειρήσεων - μελών του Συνδέσμου, των μελών του ΔΣ. του ΣΕΒΙΠΑ και των εκπροσώπων της ΕΤΒΑ- ΒΙΠΕ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της ΕΤΒΑ κ. Μηνά Τζαννέτο του νέου κανονισμού λειτουργίας της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (ΦΕΚ 3536 τεύχος Α 31/12/2012) και στη συνέχεια διεξήχθη συζήτηση σε καλό κλίμα παρά τα πολλά ζητήματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, κυρίως για την επιβολή πρόσθετων επιβαρύνσεων στους κοινόχρηστους λογαριασμούς του Α’ εξαμήνου του 2013 λόγω και της εφαρμογής του νέου κανονισμού λειτουργίας της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.

tzanetos bipe3

Αφού καταγράφηκαν από την ΕΒΤΑ τα σημαντικότερα ζητήματα που αναφέρονται και στον νέο κανονισμό (χρέωση20% ως αποζημίωση του Φορέα, δημιουργία αποθεματικού και διαχείριση του), αλλά και τα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της ΒΙ.ΠΕ. (φύλαξη, ηλεκτροφωτισμός, καθαριότητα, συντήρηση εγκαταστάσεων κ.λ.π.) , τέθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους προς την ΕΤΒΑ, το αίτημα να μην επιβάλλονται πρόσθετα βάρη με τα ανώτερα ποσοστά υπολογισμού που προβλέπει ο νέος κανονισμός στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στην ΒΙ.ΠΕ. λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Οι εκπρόσωποι της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ δεσμεύτηκαν για την εξέταση όλων των θεμάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και πρότειναν την ενεργοποίηση της επιτροπής του άρθρου 53 του νέου κανονισμού. Επίσης αποφασίσθηκε να γίνει νέα συνάντηση πολύ σύντομα με απαντήσεις επί των ζητημάτων που τέθηκαν.

Στις δύο συναντήσεις που έγιναν με τον Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ. και τον ΣΒΠ&ΔΕ, την ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ εκπροσώπησαν, ο κ. Μηνάς Τζαννέτος, υπεύθυνος Τομέων Ανάπτυξης και Παροχής Υπηρεσιών, ο κ. Βασίλης Πετρόπουλος, υπεύθυνος ασφαλείας των ΒΙ.ΠΕ. και ο κ. Γεώργιος Κατσαίτης, εκπρόσωπος ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα