Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Αντιδράσεις κατά της ΕΤΒΑ για τους νέους κανονισμούς

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 08/30/2023 - 18:17

Βολές κατά της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ εξαπολύουν πολλές εγκατεστημένες επιχειρήσεις και ο σύνδεσμός τους, ΠΑΣΕΒΙΠΕ, με αφορμή την ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας ότι τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι Κανονισμοί Λειτουργίας των 24 Επιχειρηματικών Πάρκων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ Πέτρος Μαντάς δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ότι η  φερόμενη από την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ ως «τετράμηνη ανοικτή και δημοκρατική διαδικασία», σχετικά με τη διαβούλευση και ψηφοφορία των Κανονισμών Λειτουργίας, μόνο δημοκρατική δεν ήταν, καθώς παραγκωνίστηκε σε πλείστα ζητήματα διαχείρισης η γνώμη και ανάμιξη των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, οι οποίες στους νέους κανονισμούς δεν έχουν κανένα δικαίωμα, παρά μόνο υποχρεώσεις ασαφώς και αορίστως καθορισμένες. Στην ουσία όλα επαφίονται στην κρίση της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ. Αυτό δεν αποτελεί εκσυγχρονισμό, αλλά αναχρονισμό, που δεν νοείται σε μια ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία.
Σύμφωνα με τον Πέτρο Μαντά, οι συζητήσεις και επισκέψεις των εκπροσώπων της διαχειρίστριας στις Βιομηχανικές Περιοχές και Επιχειρηματικά Πάρκα κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης ήταν επιλεκτικές και κλειστές, ενώ ελάχιστες παρατηρήσεις των εγκατεστημένων επιχειρήσεων λήφθηκαν υπόψη.  
Η περιβόητη διαβούλευση που έγινε σημαία από την ΕΤΒΑ, δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα και αποτέλεσμα, αφού δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία όλοι οι ιδιοκτήτες γης, ακόμα και για πολύ μικρές οφειλές, αφετέρου ουδέν ουσιώδες σχόλιο των ιδιοκτητών γης λήφθηκε υπόψη παρά ελάχιστα μόνο.
«Για ποια ανοικτή και δημοκρατική διαδικασία γίνεται λόγος; Σε αυτή στην οποία οι ιδιοκτήτες γης δεν είχαν ενημερωθεί καν από τη διαχειρίστρια και υπεύθυνη της όλης διαδικασίας και οργάνωσής της εκ των προτέρων, ώστε να τακτοποιήσουν τυχόν οφειλές τους, για να μπορέσουν να ψηφίσουν; Σε αυτή κατά την οποία δεν ήταν γνωστό πριν την ψηφοφορία το εκλογικό σώμα και δεν γνώριζαν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις εάν είχαν δικαίωμα ψήφου ή όχι; Προφανώς αυτά σε δημοκρατικές διαδικασίες δεν απαντώνται. Παρά μόνο στην αδιαφανή και απολυταρχική διαδικασία της ΕΤΒΑ» αναφέρει ο Πέτρος Μαντάς.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ τονίζει ακόμα ότι η ΕΤΒΑ με την αντιδημοκρατική και στρεβλή αυτή διαδικασία πέρασε τους Κανονισμούς Λειτουργίας, ώστε να μπορέσει να λάβει τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και να προχωρήσει σε έργα και υποδομές που αφορούν τα επιχειρηματικά πάρκα και τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, χωρίς τη γνώμη των επιχειρήσεων και χωρίς να τις έχει ενημερώσει για το κόστος των έργων, το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής τους και τον χρόνο αποπληρωμής τους.

Πηγή: Πελοπόννησος
 

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα