Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Αναπτυξιακά έργα, φυσικό αέριο και επιχειρηματικά πάρκα στο τραπέζι του ΣΕΑΔΕ

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 12/03/2021 - 13:02

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, το Φυσικό Αέριο, τα Επιχειρηματικά Πάρκα καθώς και θέματα υποδομών και ασφάλειας των εγκαταστημένων  της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΕΑΔΕ που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Λουσικών, κατόπιν προσκλήσεως του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας. Ο κ. Φωκίων Ζαΐμης είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει το σχεδιασμό της Περιφέρειας απέναντι σε σημαντικά έργα που εξελίσσονται έπειτα από συστηματική εργασία όλων των αρμόδιων φορέων. «Ανέλυσα στα συλλογικά όργανα των επιχειρηματιών τι σημαίνει η έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή  και ποιες οι προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται.

Οι κινήσεις που έχουν γίνει είναι μελετημένες και αφορούν στην πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των επιχειρήσεων και της πόλης με περιβαλλοντικά οφέλη. Το έργο προχωρά τάχιστα και είναι προάγγελος του μεγάλου έργου του αγωγού φυσικού αερίου από Τρίπολη προς ΒΙΠΕ που με στοχευμένες ενέργειές μας έχει ήδη ενταχθεί στο πενταετή σχεδιασμό της ΔΕΣΦΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαΐμης αναφέροντας αναλυτικά στη συνέχεια τη σημασία που δίνεται στην ορθή διαχείριση του αναπτυξιακού προγράμματος αλλά και στην ίδρυση και λειτουργία επιχειρηματικών πάρκων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας είπε: «Εμείς ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε πως η ΒΙ.ΠΕ. προσφέρει πάρα πολλά στην περιοχή μας, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά συμβάλλοντας στην μείωση του προβλήματος της ανεργίας στην περιοχή μας. Θεωρούμε πως η ανάπτυξη και η ευημερία της Βιομηχανικής Περιοχής εξαρτάται άμεσα από την έλευση του Φυσικού αερίου, τη σιδηροδρομική διασύνδεση αλλά και την οδική σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου. Σε αυτές τις διεκδικήσεις  να θεωρείτε δεδομένη τη στήριξη και τη συστράτευση μαζί σας, ώστε να πραγματοποιηθούν όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό».

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ,  κ Δημήτρης  Λειβαδάρος  αναφέρθηκε στο επίκαιρο θέμα του νέου αναπτυξιακού νόμου   4399/2016, στα καίρια θέματα λειτουργίας και ασφάλειας των υποδομών της ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΩΝ αλλά και στο ζήτημα της της ελλιπής καθαριότητας στην έκταση των εγκατεστημένων ζητώντας καλύτερη διαχείριση στη συλλογή των σκουπιδιών , με στόχο την βελτίωση της οπτικής εικόνας των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος ΠΑΣΕΒΙΠΕ Πέτρος Μαντάς τόνισε: “Κατόπιν πρωτοβουλιών του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, προωθήθηκε από την Πολιτεία η τροποποίηση του Ν.3982/2011 και των διατάξεων των ¨Κανονισμών Λειτουργίας¨ των ΒΙΠΕ οι οποίες τελούν σε καθεστώς διαχείρισης με απευθείας ανάθεση της Πολιτείας.  Η ιδιωτικοποίηση του κρατικού φορέα οργάνωσης και διαχείρισης των ΒΙΠΕ συσσώρευσε προβλήματα με την απαξίωση των υποδομών και την έλλειψη αναγκαίων υπηρεσιών εξυπηρέτησης των εγκατεστημένων επιχειρήσεων σε αυτά”.

Τέλος αναφορικά με το φυσικό αέριο ο Γενικός Δ/ντης ΔΕΔΑ Δ. Αυλωνίτης ενημέρωσε τα εξής: “H παροχή του Φυσικού Αερίου θα πραγματοποιείται μέσω απομακρυσμένου αγωγού LNG, εξασφαλίζοντας σε όλη την Περιφέρεια αδιάλειπτη παροχή Φυσικού Αερίου, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις υψηλές απαιτήσεις καταναλώσεων από βιομηχανικούς πελάτες. Έχοντας χαρτογραφήσει τις ανάγκες αυτές, η ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας καθώς και οι εμπορικοί και οικιακοί καταναλωτές θα μπορούν να συνδεθούν με το Φυσικό Αέριο στο 4ο τρίμηνο του έτους 2022”.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης, ο Συντονιστής του ΣΕΑΔΕ,  Δ. Μπαρμπούνης, καθώς και αρκετοί επιχειρηματίες.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα